utorak, 15. lipnja 2010.

Victor & Rolf


Victor&Rolf je amsterdamska modna kuća koju su osnovali 1993 godine Victor Horsting 
( rođen 1969;Geldrop) i Rolf Snoeren ( rođen 1996,Dongen)
Victor i Rolf su sreli dok su studirali u Arnhemu na Akademiji umjetnosti i dizajna.Nakon diplome preselili su se u Parizu gdje počinju zajedno raditi i izlagati.
Njihova prva kolekcija ''Hyeres'' bazirana na distorziji,rekonstrukciji i slojevitosti ( što će i u daljnjem radu biti njihov prepoznatljiv stil) osvaja 3 nagrade Salon Europeen des Jeunes Stylist na Festivalu International de Mode e Photographie.
Godine 1998 prvi put izlažu svoju Haute Couture kolekciju za proljeće/ljeto.
2000 godine dvojac se ipak vraća pret a porter kolekcijama i to sa uspješnom kolekcijom za jesen/zimu nazvanoj ''Stripes and Stars.

Muška linija ''Monsieur'' dodana je 2003 za kolekciju jesen/zima ta su idućih godina svoje kolekcije nadopunili cipelama,torbama i naočalama.
Uz svoje dvije linije Victor i Rolf su surađivali i sa mnogim poznatim robnim markama kao što su Samsonite (2009),Shu Uemura (2008),Piper Heidsieck (2007) za koje su dizajnirali legendarnu naopaku bocu i 2006 uspješna suradnja sa H&M koji su njihove kreacije približili široj publici.
Osim svojim osebujnim stilom Victor i Rolf su poznati i po svojim konceptima samih revija.Naime za trajanje revije realiziraju se male kazališne predstave i svaka kolekcija ima svoju priču i poruku.
Njihova vječna muza ,koji i sami navode kao referencu elegancije. je škotska glumica Tilda Swinton

Nema komentara:

Objavi komentar