četvrtak, 10. lipnja 2010.

La Roux

La Roux je jedan od najuspješnijih novih izvođača 2009.godine, duo koji čine pjevačica Eleanor "Elly" Jackson i producent Ben Langmaid.


Elly i Ben radili su materijale više od godine dana prije nego su do diskografskih kuća počele stizati glasine da se u njihovom studiju događa nešto dobro. “Odjednom su se počeli jako  zanimati za nas,” sjeća se Elly.
“Ali neke od tih kuća su nas htjele razdvojiti i htjele da ja radim s drugim ljudima, a meni je to bilo glupo. Nije mi imalo smisla. Rekli su da im se sviđaju demo snimke, to što smo zajedno napravili, a sada nas želite razdvojiti. Ne razumijem. Oboje smo bili zbunjeni.  Samo zato što on nije bio poznat u muzičkoj industriji, nije bio poznati producent ili tekstopisac, nitko mu nije vjerovao, nitko nije želio riskirati, a nama je toga bilo dosta. Tada je Ben rekao – postanimo bend, pa nam neće ništa moći”, rekla je.
I tako je nastao La Roux, ime koje su uzeli iz knjige francuskih imena za bebe.


Prvi singl La Rouxa "Quicksand" je objavila nezavisna izdavačka kuća Kitsuné Music u prosincu 2008. Nakon toga su potpisali ugovor s Polydor Recordsom kako bi objavili debitantski album La Roux.
Drugi singl "In for the Kill" objavljen je u ožujku 2009 a treći Bulletproof krajem lipnja, te se odmah popeo na vrh britanske ljestvice singlova.
Pjesma je u kolovozu 2009 objavljena u Americi, gdje je također bila prva na Dance/Club top listi. 
Četvrti singl s albuma je “I'm Not Your Toy”, a Elly je nedavno potvrdila da će peti singl biti “As if By Magic”.
Nastupali su na brojnim festivalima u Velikoj Britaniji, a u srpnju i kolovozu 2009 i po Sjevernoj Americi.
Osim Bena i Elly na turneji s njima sviraju Michael Norris (klavijature), William Bowerman (bubnjevi) i  Mickey O'Brien (klavijature i prateći vokali).
Na novom će albumu ozbiljno početi raditi tek kada debelo u 2010. završe s turnejom, rekli su.
Njihovu glazbu najviše uspoređuju s Yazoo, Human Leagueom i Heaven 17 dok Elly kao svoje uzore navodi Davida Bowieja, Madonnu, Princea i Annie Lennox.


Nema komentara:

Objavi komentar