četvrtak, 17. lipnja 2010.

Maison Martin Margiela

Martin Margiala rođen je 9. travnja 1957 u Genku,Belgija i poznati je belgijski kreator koji je usko vezan uz avangardnu skupinu belgijskih modnih kreatora poznatih po nazivom ''Antwerpen Six'' te se smatra i sedmin članom skupine.
Nakon diplome1980. na Antwerpenskom Royal Academy of Fine Art Martin je radio kao slobodni dizajner, a od 1985. do 1987. radio je za Jean Paul Gaultiera da bi 1988. prikazao prvu vlastitu kolekciju (pod osobnim etiketom).

Margiela je 80-ih ostvario značajan doprinos svojevrsnoj borbi protiv banalne, 'luksuzne' mode. Iako je diljem svijeta poznat kao dizajner koji se opire tradiciji i modi pokušava pristupiti na originalan i pomalo devijantan način, Margiela je 1997. ipak postao glavna osoba Hermésove linije za žene.
 Kroz cijeli svoju karijeru Martin se nikad nije pojavljivao na svojim revijama niti se ikad slikao na istim. Svu komunikaciju sa medijima isključivo je radio putem fax mašine.
Čak i etiketa MMM je posebna po svojoj ultradiskreciji - ne sadrži ime već brojeve od 0 do 23 koje označavaju liniju odjeće

U njegovim buticima koji se ne nalaze na prestižnim modnom lokacijama prodavači rade u bijelim labaratorijskim kutama.
U listopadu 2008 MMM je slavio dvadeseto godišnjicu rada te je za tu prigodu Fashion Museum Antwerpen priredio jedinstvenu izložbu.
2009 godine kao većinski dioničar modnu kuću MMM je preuzeo Renzo Rosso, iako se Martine posvetio dizajniranju namještaja nije napustio kuću već je ostao kao modni konzultant.
Rue di Flandre ,Bruxeless

 22, Bruton Street,London

Via della Spiga 45,Milano

803 Greenwich Street,NYC

25 bis,rue de Montpensier,Paris

Nema komentara:

Objavi komentar