četvrtak, 23. rujna 2010.

Tom Ford - američki modni mađioničar - 2

Tom Ford (2004-danas)

U travnju 2005, Ford je najavio stvaranje branda Tom Ford. Fordu se u ovom pothvatu pridružio bivši predsjednik Gucci Group i glavni izvršni direktor Domenico De Sole na mjesto predsjednika kompanije 

 

Iste godine, Ford je najavio svoje partnerstvo s Marcolin Group koja producira i distribuira optičke okvire i sunčane naočale, kao i suradnju sa Estee Lauder za stvaranje Tom Ford Beauty linije.Od svog lansiranja, i naočale i kozmetika su veoma uspješne, i najprodavaniji su brandovi u specijaliziranim dućanima.
U travnju 2007, Ford je otvorio i svoju  prvu prodavaonicu u New Yorku na 845 Madison Avenue u kojoj je po prvi put izložio svoju mušku kolekciju  Tom Ford i modne dodatke. Do danas je otvoreno preko 20 prodavaonica u prestižnim modnim gradovima - Milanu, Tokiju, Las Vegasu, Dubaiu, Zurichu i Moskvi.


Od predstavljanja svoj muške kolekcije, Tom Ford je odjeva mnoge od hollywoodskih vodećih ljudi, uključujući: Brad Pitta,Toma Hanksa, Bradleya Coopera,Johnny Deppa, i Colin Firtha.
U 2008, Tom Ford je odjenu Daniela Craiga za ulogu britanskog špijuna Jamesa Bonda u film  ''Quantum of Solace''


U ljeto 2009, Ford je također dizajnirao kostime za svjetsku premijere opera ''Letter'' , Paula Moraveca i Terrya  Teachouta, koja je izvedena šest puta u Santa Fe Operi.

  

Nema komentara:

Objavi komentar